środa, 16 maja 2012

Kotlet w trzech krokach


Dzisiaj poradnik kulinarny - wiem, że wśród czytelników bloga są miłośnicy przepisów kulinarnych, zwłaszcza tych zaopatrzonych w zdjęcia.

Kotlety mielone - prawie jak u Mamy, a wszyscy wiedzą, że 'prawie' robi wielką różnicę. Oczywiście przepis stworzony przez Madzię i z tego powodu nie przyjmuję żadnych reklamacji jeśli komuś nie wyjdzie.

Co będzie potrzebne?
- kuwetka z mięsną masą (tata coś wsypał i pomerdał)
- talerzyk z czymś w kolorze piasku
- tacka

Sposób przyrządzenia:
Nabieramy mięsna masę, rolujemy i wrzucamy do talerza z 'piaskiem', ponownie rolujemy w piasku.


Przekładamy na tackę i przyklepujemy.


Przyklepujemy, przyklepujemy i przyklepujemy, następnie przyklepujemy


Potem następuje czary-mary i tata wyciąga z patelni gotowe 'am-niam'.

SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

Jagoda pisze...

Niezła kuchareczka nam rośnie :)

reaper7 pisze...

ja rozumiem, że pierwsze wydanie było dla wąskiego grona...
ale liczę też na to, że v2 będzie dostępna dla szerszej grupy smakoszy...